Over Ons

Over ons

“Rivermaas is specialist in maritiem investeren en management. Als innovatieve Nederlandse rederij legt Rivermaas zich toe op het investeren in kustvaartschepen voor een relatief klein netwerk van betrokken investeerders die affiniteit hebben met de scheepvaart.”

Tegelijkertijd is Rivermaas met een eigen vloot kustvaartschepen actief in het segment Groot Europa. Het technisch management van de schepen wordt zelf verzorgd. Er is daarnaast een netwerk opgebouwd van specialistische samenwerkingspartners op gebied van crew management en commercieel management. Onder aanvoering van Rivermaas wordt zo samen en met behoud van ieders eigen identiteit toegevoegde waarde gecreëerd.

Onderdeel van het technisch management is de aansturing van de bemanning in de dagelijkse operatie. In de ogen van Rivermaas is de crew van doorslaggevend belang voor succes. Onze rederij gelooft in het geven van verantwoordelijkheid aan officieren en matrozen in combinatie met een intensieve samenwerking met een ervaren technisch managementteam aan wal.

Door de kennis van de dagelijkse praktijk en door tegelijk vanuit een netwerk van investeerders en specialistische samenwerkingspartners te werken, kan Rivermaas op flexibele en winstgevende wijze actief zijn in de aankoop en verkoop van kustvaartschepen.

Rivermaas is in 2010 opgericht en inmiddels betrokken bij de investering in reeds 24 kustvaartschepen waarvan het technisch management in vijf gevallen door Rivermaas nu zelf wordt verzorgd. Rivermaas kent een vaste kern van zes werknemers die in Zeist en Rhoon kantoor houden.

Hoewel er decennia aan ervaring in huis is op gebied van kustscheepvaart, is Rivermaas door haar visie een vernieuwende start-up te noemen in de doorgaans traditionele wereld van de scheepvaart. Zo draagt Rivermaas bij aan een gezonde en veilige kustvaart in Nederland en Europa.