Aras Shipbrokers

ARAS Shipbrokers

“De veilige en duurzaam rendabele scheepvaart die Rivermaas nastreeft, kenmerkt zich door een krachtige samenwerking van specialistische samenwerkingspartners. Voor een vloot van eigen schepen die in het kustvaartsegment Groot Europa opereren, verzorgt Rivermaas zelf het technisch management. Onze partners dragen onder andere bij met crew management en commercieel management.”

De relatie in de aan- en verkoop

In de visie van Rivermaas maakt de kracht van het netwerk het verschil in de snel veranderende scheepvaartsector.
Marlow Navigation is zo’n netwerkpartner. Samen zorgen we voor een goede bemanning op onze schepen.
En misschien nog belangrijker, we zorgen samen ook goed voor de bemanning. 

ARAS is een gerenommeerd scheepsmakelaarskantoor dat actief is in het begeleiden van aan- en verkoopprocessen van zeeschepen en advisering daarover. Net als bij Rivermaas werken er mensen met een scheepvaartachtergrond. Schlick heeft zelf nog gewerkt als kapitein bijvoorbeeld. Het is een ervaring waar hij nog elke dag uit put.

“We hebben een technische commerciële achtergrond en dat is handig. Onze wereld is vrij gespecialiseerd. Er zijn weinig schepen die hetzelfde zijn. Dat is ook het leuke van het werk: elke zaak is anders“, zegt Schlick.

Het proces van aan- en verkoop van zeeschepen begint voor ARAS vaak met een koper die interesse heeft, bijvoorbeeld in een schip van Rivermaas. Maar het komt ook voor dat Rivermaas zelf al partijen bij elkaar heeft gebracht.

Schlick: “Wij helpen dan het hele traject van advies over taxatie, onderhandeling, contracttekening tot oplevering in goede banen begeleiden. Wij gaan daarin voor de lange termijn en daarom werken we ook al jaren samen met Rivermaas. We willen beide vanuit een open en transparante houding ons werk doen. Het maakt ook dat we dan veel betere resultaten bereiken.”

Volgens de scheepsmakelaar kent het aan- en verkoopproces van zeeschepen net als bij huizen een zuiver zakelijke kant, maar vaak ook een relationele. “Een dergelijk proces kan soms enkele maanden in beslag nemen. Het is belangrijk dat de overdracht dan onderweg niet struikelt over zaken waarvan je achteraf zegt: was dat nou nodig? Er komen ook emoties bij kijken. Het gaat ook om vertrouwen.”

Rivermaas vormt in dat geheel een rederij met eigen signatuur, zo beschrijft de S&P broker: “Anders dan veel rederijen beoordelen ze projecten op de merites van de verschillende aspecten van een project. Ze nemen de vrijheid om in verschillende niches binnen kustscheepvaart actief te zijn. En als ze een goede mogelijkheid zien, dan kopen of verkopen ze.

Volgens hem is juist dat soort vrijheid ook heel belangrijk in een sector die snel van toon verandert. “Het kan ineens heel slecht gaan, maar ook ineens heel goed. Dan valt er voor iedereen veel geld te verdienen. Maar niemand kan je vertellen wat er over zes maanden gebeurt. Het is heel belangrijk om dan altijd een realistisch beeld te houden van projecten, ook met het oog op je relatie. En dat is wat wij en Rivermaas allebei heel belangrijk vinden.“