Marlow Navigaton

Marlow Navigation

“Bij Rivermaas zien ze de mogelijkheden in de woelige scheepvaartwereld en ze weten die kansen ook te grijpen. De exploitatie is er ook efficiënt”

Goede partnerships bepalen de kwaliteit

Marlow Navigation is onder andere gespecialiseerd in crew management. De organisatie kan binnen 12 uur overal ter wereld een nieuwe bemanning leveren. En als er op korte termijn nieuwe schepen worden aangekocht, is het in staat ook in korte tijd een complete crew samen te stellen en het schip te bemannen.

“We investeren elk jaar voor 15 miljoen dollar aan training en opleiding, hebben gemiddeld 14.000 bemanningsleden op circa 1200 schepen aan het werk. Van kleine coasters tot grote containerschepen. We zien ons als de partner voor de rederijen“, vertelt managing director Frans Roelse van Marlow Navigation Netherlands.

Vanuit het kantoor in Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug zit Marlow Navigation ook letterlijk in het hart van de Nederlandse scheepvaartwereld. Rivermaas is daarin een relatief nieuwe en kleine speler, zo bevestigt Roelse. Maar volgens hem biedt dat juist ook veel kansen door de wijze waarop Rivermaas werkt.

Bij Rivermaas zien ze de mogelijkheden in de woelige scheepvaartwereld en ze weten die kansen ook te grijpen. Wij zorgen vervolgens voor de juiste man op het juiste schip. Rivermaas zorgt weer dat ze er de juiste dingen doen. De exploitatie is er efficiënt.

Volgens Roelse onderscheidt Rivermaas zich als rederij ook in betrokkenheid en kennis van zaken.

De mensen bij Rivermaas zijn zeer goed op de hoogte. Ze weten precies wat er speelt en er is veel ervaring. Bemanningsleden zijn gemotiveerd om voor Rivermaas te werken, zo merken we. En dat is heel belangrijk.”

Bemanningsleden die op de schepen van de rederijen werken, zijn veelal in dienst van Marlow Navigation, dat zorgdraagt voor uitbetaling van salarissen, P&O functionarissen en de algehele crew quality.

Roelse: “We monitoren nauwgezet alles wat aan boord gebeurt. Van incidenten tot klachten, we zijn continu bezig met kwaliteitstools om ook onze service te verbeteren en de kans op incidenten zo minimaal mogelijk te maken. Onze statistieken laten zien dat Rivermaas goed presteert.

De wereld van de zeescheepvaart is zeer omvangrijk en het is lastig overzicht te houden. Marlow Navigation maakt me behulp van allerlei digitale middelen dat wereldje dan ook weer zo klein mogelijk. Bovendien is er altijd een specifieke contactpersoon aan het werk voor Rivermaas. Volgens Roelse is dat erg belangrijk omdat in de scheepvaart er altijd wel iets speelt en er korte lijnen nodig zijn.

Voor bemanningsleden wordt een schip een soort tweede huis. Je kunt iemand naar een mooi schip sturen, maar als het contact met de rederij er vervolgens niet is of niet goed is, dan zal iemand nooit goed werk kunnen leveren. Samen met Rivermaas zorgen we voor dat de crew tevreden is en goed werkt levert. De kwaliteit van de scheepvaart draait juist ook om dat soort partnerships.